Kom als jezelf

en ervaar met anderen.

Maak

kennis met

onze school

Nieuws > Algemeen > Gezonde school

Gezonde school

Gezonde school

Wij hebben van onze school een Gezonde School gemaakt. Meestal wordt er dan direct aan gezond eten en bewegen gedacht, maar dat is in het geval van De Blerck zeker niet de insteek. Sterker nog wij hebben bewust niet het certificaat voor gezonde voeding behaald, omdat wij vinden dat het niet onze taak is om er op toe te zien wat kinderen eten. Deze taak ligt bij jullie als ouders. Wel vinden wij het belangrijk dat wij de kinderen informeren over wat gezond eten is en dat is bijvoorbeeld een reden geweest om bidons aan de kinderen te geven, zodat ze voldoende water kunnen drinken.

Wel hebben wij bewust gekozen voor het certificaat Sport & Bewegen. Wij vinden dat wij de kinderen niet alleen moeten voorlichten over sport en bewegen. Wij moeten ze hier ook voldoende gelegenheid voor geven. Dit vinden wij belangrijk omdat wij de kinderen veel op de laptop (Snappet) laten werken. Naast de inmiddels bij iedereen bekende maandelijkse sportactiviteit zijn wij dit schooljaar in verschillende groepen ook begonnen met de Daily Mile. Ook leren de kinderen meer over bewegen doordat zij in groep 7/8 zelf gymlessen mogen geven. De kinderen leren op die manier van elkaar hoe je op een leuke en leerzame manier kunt bewegen.

Ons andere certificaat is Sociale Veiligheid & Welbevinden. Ook dit certificaat hebben wij behaald met het oog op het veelvuldig gebruik van de laptop. Wij vinden namelijk dat wij de kinderen al vanaf jonge leeftijd moeten leren hoe ze goed op het internet moeten zoeken. Ook is het voor ons belangrijk dat de kinderen goed leren hoe ze op het internet met elkaar om moeten gaan en dat dit anders is dan wanneer je face-to-face met iemand in gesprek bent. Kinderen moeten leren wat ze wel en niet tegen elkaar moeten zeggen en hoe ze op een goede manier met elkaar om moeten gaan, zowel on– als offline.

Deel deze pagina:

School video

Sociale media

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Facebook.