Kom als jezelf

en ervaar met anderen.

Maak

kennis met

onze school

Nieuws > Algemeen > Cultuur

Cultuur

Cultuur

Op De Blerck besteden wij aandacht aan cultuur door middel van:

  • Een jaarlijks museumbezoek: Jaarlijks bezoeken de kinderen een museum in de buurt. Voorafgaand wordt er een les in de klas gegeven, zodat de kinderen zijn voorbereid op wat ze in het museum gaan zien.
  • Een jaarlijks aanbod van een muziekactiviteit door en gastdocent: Iedere jaargroep krijgt een ander aanbod. In groep 4 wordt er gestart met AMV (Algemene muzikale vorming). In de jaren erna gaan de kinderen kennis maken met het maken van muziek met verschillende instrumenten.
  • Een jaarlijks aanbod van een gastdocent met een bijbehorende discipline: Ieder jaar kunnen wij een gastdocent laten komen, die creatief met de kinderen aan de slag gaat. We kiezen ieder jaar een andere discipline.
  • Cultuur in de klas, volgens ons rooster: Op ons rooster staat in alle groepen "cultuur" gepland. In deze uren laten we afwisselend verschillende disciplines voorbij komen, waardoor de kinderen op creatieve wijze leren.  Aanvullend geeft Meester Roel wekelijks een uur muziek aan de kinderen uit groep 5 t/m 8.

 

Deel deze pagina:

School video

Sociale media

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Facebook.